• Balázs Tóth

A Balaton öreg vándora

(via www.balatonihal.hu) Balatonfenyves-Balatonberény-Alsóörs-Balatonakarattya-Balatongyörök-Balatonföldvár. Az elmúlt három évben sorrendben ezeken a helyszíneken akadt horogra az a gyönyörű balatoni ponty, amelyet legutóbb hétfőn (05.25-én) fogott meg Takács Edvárd a földvári mólón.

Edvárd csak néhány órás "rapid" pecára készült a frontos időjárásban, amikor dobós módszerrel bevetette végszerelékét, amelyen 2 szem kagylós kukoricát kínált fel, egy hungarocell golyóval kikönnyítve. A továbbiakban idézzük beszámolóját: "A tegnapi nap folyamán, a zord időjárás ellenére is elindultam egy pár órás pecára Balatonföldvárra. A kitartásom meghozta gyümölcsét: este negyed 9 felé jött a kapás. Majdnem egy órás harc után sikerült partra emelni ezt a gyönyörű pontyot! Nagyon szépen köszönöm a segítséget F. Zsuzsannának és párjának, nélkülük nem sikerült volna! A hal 30,5 kg volt a mérlegelésnél.”


Nemrégiben Balatonlellénél fogtak ki egy 23 kg-os pontyot, amit hitelesítés és fotózás után természetesen az ifjú horgászok vissza is engedtek a Balatonba.


Az alábbiakban láthatjuk a nagy halat korábbi állomáshelyein a mért adataival: