• Balázs Tóth

Idén nyáron nem nyit ki a kertmozi Balatonlellén

Mi, Balatonlelleiek mindig is büszkék voltunk a kertmozira, ami már a hatvanas években is várta a filmek szerelmeseit. Aztán néhány év szünet következett, mígnem egy új üzemeltető vette át a kissé elavult és leromlott állapotú épületet. A legmodernebb digitális vetítőgéppel és professzionális hangtechnikával szerelte fel, a bejárat mellé egy minden igényt kielégítő mozibüfé került. A 370 férőhelyes a moziban még az első sorok is megfelelő távolságra voltak a vászontól. “Hatalmas vászon, nagy fényerő, tűéles kép. Elégedettek voltunk a látottakkal és hallottakkal.” írták egy régebbi posztjukban. Tavaly jött a jó hír, hogy a zöld város projekt keretein belül a Balatonlelle Kertmozi teljesen megújul. El is indultak a munkálatok, és mi kíváncsian néztük hétről hétre, hogy épül és szépül a komplexum. Tegnap azonban aggasztó hírek jöttek, egy szomorú posztban jelentették be, hogy az idei nyárra a kertmozi nem tud kinyitni.

“Kedves Vendégeink!

Már bizonyára többen olvastatok vagy hallottatok róla, hogy idén tavasszal a zöld város projekt keretein belül megkezdődött a Balatonlelle Kertmozi teljes felújítása. Ez önmagában nagyon jó hír is lehetne, de minden nem lehet tökéletes. Március közepén még reménykedtünk benne, hogy egy sokkal pozitívabb Facebook bejegyzéssel és már egy felújított épületben indítjuk el a szezont, de az élet keresztül húzta a számításainkat. A kivitelező mindent megtett az épület befejezésének érdekében, de a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt az építkezéshez szükséges anyagok beszerzése és ezáltal a munkálatok kivitelezése is jelentős csúszásba került, így a Kertmozi az IDEI NYÁRRA sajnos már NEM TUD KINYITNI. Mindenkinek nagyon jó nyarat kívánunk, és jövőre szeretettel várunk vissza benneteket már egy megújult környezetben, töretlen lelkesedéssel, jó filmekkel, és igazi Kertmozi hangulattal.

A várható nyitás: 2021. június

A Balatonlelle Kertmozi csapata”


Mi a magunk részéről elképesztően sajnáljuk, mert a kertmozi élmény hozzátartozik a balatoni nyárhoz, és nagyon várjuk a jövő szezont. Addig is sok sikert és jó munkát a csapatnak, ahogy a képek is tanúsítják, eddig igazán szép munkát végeztek!