• Balázs Tóth

Sikerrel zárult a GasztroPiknik, 362 000 forintot gyűjtöttek össze jótékony célra

Az I. Balatoni Jótékonysági Borárverésen különleges tételek is kalapács alá kerültek


A Balatoni KÖR GasztroPiknik sorozatának balatonfüredi állomásán ismét rekordok dőltek meg, soha ennyi résztvevője nem volt GasztroPiknik rendezvénynek: összesen 36 kiállító - éttermek, borászatok, pálinka és sörfőző, cukrászda és egy kávézó volt jelen, hogy megmutassa a Balaton ízeit. “Nem gondoltam, hogy Zamárdi után még van feljebb, hogy tudunk még növekedni, de örömmel látom, hogy a téli balatoni gasztro rendezvények beértek!” nyilatkozott Tóth Balázs, a GasztroPiknik sorozat megálmodója, a Balatoni KÖR elnökségi tagja.

Nagy siker volt az I. Balatoni Jótékonysági Boraukció

Igazi különlegességeket kóstolhatott az, aki ellátogatott az Aura Hotel mellett felállított sátorba: volt itt fogas, pisztráng, szürkemarha, angus marha, kacsa, racka, de a vegetáriánusok sem maradtak éhesek, ők megkóstolhatták többek között a direkt erre az alkalomra készített vászolyi raclette sajtot. A borászok is igazi ritkaságokkal készültek, volt, aki olyan tételt is hozott, ami kereskedelmi forgalomban nem kapható, de itt bárkinek lehetősége volt megkóstolni. “Hitvallásunk az, hogy mi #egymástajánljuk, itt a sátorban is nagyon sokan kérdezték meg, hogy mit és hol érdemes megkóstolni. Nehéz erre a kérdésre válaszolni, mert konkrétan mindent!” mondta mosolyogva Varga László, a Balatoni KÖR alelnöke, a rendezvény egyik főszervezője.

Takács Nóra, az esemény háziasszonya

Az esemény házigazdája Takács Nóra volt, emellett fellépett a Mini Dixiland Band, Heincz Gábor Biga, a Bluesberry Band valamint Dj Rob Lucas is. A gyermekeket külön sátorban várták, a Fanyűvő Játékpark különlegességei mellett egy rajzversenyen valamint főző kurzuson is részt vehettek.

Éskovács Péter, Király Zsolt és Tóth Balázs

A rendezvény újdonsága az I. Balatoni Jótékonysági Bor Aukció volt, ahol többségében a Balatoni KÖR tagjai által felajánlott borkülönlegességek kerültek kalapács alá. A tételek között - a teljesség igénye nélkül - több muzeális bor is megtalálható volt, úgymint egy 1963-as olaszrizling Sümegről, valamint egy 1986-os bor Rizapusztáról. A licitálók között volt több híresség - mint például Király Zsolt, kékszalag győztes, nemzetközi tavi és tengeri offshore versenyző is, aki egy karton Balaton Borral tért haza. A jó hangulatú árverésen 362 000 forintot gyűjtöttek össze, amit teljes egészében a Veszprémi Kórház Gyermek Osztályának ajánlottak fel a szervezők. “Előzetesen azt vártuk, hogy 50-100 ezer forint összegyűlik, ehhez képest ez a szám maga a csoda.” nyilatkozott Éskovács Péter, a jótékonysági aukció ötletgazdája.

A GasztroPiknik sorozat soron következő állomása márciusban Köveskálon lesz, majd a sorozat májusban ér véget - stílusosan a Balaton közepén - egy kompon.