• Balázs Tóth

Szilveszter Balatonlellén

Ha már egész éves Balaton, és ha már helloBalatonlelle, akkor a sorból nem maradhat ki az év utolsó napja sem. Készítettünk hát egy összeállítást, hol érdemes eltölteni a szilveszter estét Balatonlellén.

A szilveszter a Gergely-naptár szerinti naptári év utolsó napja, az újév előestéje, a karácsonyi időszak hetedik napja. Sok országban családi összejövetelekkel, evéssel-ivással, különféle rendezvényekkel és tűzijátékokkal ünneplik. Elnevezését onnan kapta, hogy ezen a napon van Szent Szilveszter pápa ünnepe a katolikus egyházban.


II. Szilveszteri Futógála - December 28.

A karácsony utáni bejgli mámor után jól fog esni egy kis sport. Aki szeretne szervezett formában futni egy jót, annak ajánljuk a II. Szilveszteri Futógálát. A kiírás szerint az óév búcsúztató / újév köszöntő futógálán a kiválasztott távot (2020 méter, 5 km, 10 km) megteheted futva, sétálva, babakocsival, vagy akár négylábú házi kedvenced társaságában is!

Az esemény linkje: https://www.facebook.com/events/2325466734348594/


VII. Szilveszteri Regatta Vitorlásverseny - December 31.

Idén hetedik alkalommal rendezi meg a BL YachtClub a Szilveszteri Regattát. Az elmúlt időszakban Balatonlelle a vitorlázás téli fővárosa lett, számtalan hajós csupán a téli időszakra hozza át tárolni a hajóját, hogy - ha az időjárás engedi - bármikor hajózhasson egy jót. A jó hangulatú versenyen az igazán bevállalós hajósokon kívül nem egy alkalommal teljesen amatőrök is elindultak. A téli vitorlázás egyre népszerűbb, évről évre rekordokat dönt a résztvevők száma, az idei Mikulás Regattán december 7-én 22 hajó állt rajthoz.

Az esemény linkje: https://www.facebook.com/events/2328265690737916/

A téli vitorlás versenysorozatról bővebb információ a www.teliregattak.hu oldalon található.

BL YachtClub & Apartments

A BL YachtClub idén is nagyszabású szilveszteri bulival búcsúztatja az évet. Ahogy már megszokhatták, számtalan programmal és meglepetéssel kedveskednek vendégeinknek. A gyermekeket külön játszóteremmel, mozival és óvónővel várják, hogy a szülők is ki tudjanak kapcsolódni. Természetesen a jégpálya és a vízre épített látvány szauna egész nap nyitva, sőt a bátrabbak Luszival is kihajózhatnak, hogy a Balaton közepén búcsúztassák az óévet. 

Bővebb információ: www.szilveszter.blyc.hu


Becsali Csárda

Az idén ősszel újranyitott, és azóta nagy sikernek örvendő Becsali Csárda exkluzív menüvel készül az év utolsó napjára. A hangulatról két tagú cigányzenekar gondoskodik. A kínálatban - a teljesség igénye nélkül - Ropogós malacsült pezsgős káposztával, Pisztáciás-aszaltszilvás sertéssült tekercs vagy Fehércsokoládés pezsgő pohárkrém is található.

Az esemény linkje: https://www.facebook.com/events/540635120087886/

Városi Művelődési Ház

Fergeteges hangulat lesz nálunk ezt garantálom Neked - írják az esemény leírásában! Eszünk, iszunk, mulatunk, táncolunk a parketten, éjfélig pedig rengetegszer koccintunk! Sztárvendég Szekeres Adrienn, a zenét az After8 Party Band szolgáltatja. Az ételeket a Melis Étterem prezentálja, a kínálatból a kedvencünk a teljesség igénye nélkül a Szarvasgombás zellerkrém, füstölt lazac, zeller chips, a Parmezános, bazsalikomos rizotto, konfitált koktél paradicsom és a Multi color grízgombóc.

Az esemény linkje: https://www.facebook.com/events/548070275765529/

Vitorlás Étterem

Sajnos facebook eseményt nem találtunk, de egy kósza posztból azért lehet következtetni, természetesen a Vitorlás Étterem is készül az év utolsó napjára. Ezt írták: “Búcsúztassuk az ÓÉVET közösen egy fergeteges buli keretében a Vitorlás Étteremben. Welcome drinkkel,szilveszteri menüvel,dj-vel,tüzijátékkal, éjféli menüvel várunk Titeket.”

Bővebb információ: www.vitorlas-etterem.hu/