• Balázs Tóth

Szombaton rajtol Sümegen az őszi balatoni gasztrofesztivál szezon

A tavalyi nagy siker után a Balatoni KÖR borászai, éttermesei, cukrászdái és pálinkafőzői immáron 7 helyszínen mutatják be a Balaton ízeit, valamint azt, hogy a Balaton Télen Nyáron Menő


Az idén 5 éves Balatoni KÖR a régió gasztronómiájának minőségi megújulásáért leginkább elkötelezett vendéglátósok összefogásaként jött létre. Tagjaik között - akik mind az egész éves Balatonért dolgoznak - van helyi étterem, cukrászda, pálinka főző, borbár, és több borászat is. Az egyesület fő mozgatórugója az összefogásban, közös gondolkodásban rejlik. Minőség - Hitelesség - Egész éves nyitvatartás - ez a Balatoni KÖR tagjainak három legfőbb üzenete. Tavaly első ízben rendezték meg a GasztroPiknik sorozatot, ami akkora siker lett, hogy nem volt kérdés a folytatás. “Rendezvényeinket leginkább azoknak ajánljuk, akik egyre többet szeretnének felfedezni, megkóstolni, megélni a Balaton kincseiből, és akik értékelik annak jelentőségét, hogy bármiféle konkurenciaharc helyett mi szívvel és lélekkel egymást ajánljuk.” mondta Laposa Bence, a Balatoni KÖR elnöke. “A teltházas rendezvények bizonyítják, hogy igény van a programokra a klasszikus főszezoni időn kívül is. Nagyon örülünk, hogy egyre többen vannak azok, akik szerint ahogy mondani szoktuk, a Balaton télen-nyáron menő!” vélekedett Tóth Balázs, a Balatoni KÖR alelnöke, a rendezvénysorozat ötletgazdája és egyik főszervezője.A BalatoniKÖR Gasztro Piknik Sorozat helyszínei:

- szeptember 28. Sümeg (Sümegi Szüreti Fesztivál)

- november 30. Badacsony (II. Adventi GasztroPiknik - Észak)

- december 7. Balatonlelle (III. Adventi GasztroPiknik - Dél)

- január 25. Zamárdi

- február 29. Balatonfüred

- március 21. Köveskál

- május - GasztroPiknik a komponA Balatoni KÖR Gasztro Piknik Sorozat első állomása szeptember 28-án Sümegen lesz, ahol a Sümegi Szüreti Fesztivál betét programjaként találkozhatunk a Balatoni KÖR tagjaival, és természetesen sok dél-balatoni érdekeltséggel is. Ami a rendezvényeken várható: Balatoni KÖR tag éttermek, cukrászdák, borászatok, pálinkafőzdék, ezen kívül kézműves árusok, élőzene, gyerek és felnőtt játékok és sok minden más!


A szervezők abban bíznak, hogy az elmúlt évek tapasztalatait felhasználva a sok programnak és egész évben nyitva tartó helyek gyarapodó számának köszönhetően egyre népszerűbb lesz az egész éves Balaton.