• Balázs Tóth

Vitorlás verseny és pezsgő szalon


Vitorlás verseny és pezsgő szalon - ez várható a hosszú hétvégén Balatonlellén és Balatonbogláron

Kiváló napsütéses idő várható a hétvégén, amikor is a Téli Vitorlás Versenysorozat utolsó állomása alkalmából újra vitorláshajók lepik el a Balatonlelle előtti vízterületet

A három napos hosszú hétvége szombati napján, március 16-án rendezik a III. Tavaszi Regatta vitorlásversenyt Balatonlellén. A Tavaszi Regatta a Téli Vitorlás Versenysorozat utolsó állomása, ezt megelőzően a Mikulás Regattán, a Szilveszteri Regattán és a Farsangi Regattán mérték össze tudásukat azok a hajósok, akik szerint a Balaton egész évben élvezettel hajózható. Az idei sorozat eddig is rendkívüli izgalmakat hozott: a december eleji Mikulás Regattán rekord számú nevező - összesen 32 egység versenyzett, a februári farsangi regattán pedig a mezőnynek jégtáblák között kellett megküzdeniük egymással és az időjárással. “Egyre népszerűbb a téli vitorlázás, mind többen vannak olyanok, akik nem veszik ki télire a hajójukat a vízből, hogy bármikor hajózhassanak!” mondta el Karsai Gábor, a Téli Vitorlás Versenysorozat szervezője. A szombati versenyen hajóba száll egy női csapat - akik jó eséllyel indulnak az egész sorozat győzelméért - de indul egy kizárólag gyerekekből álló csapat is a PÖFF Vitorlás Sportegyesület jóvoltából.

Ugyanezen a napon a Balatonbogláron, a Fischl Házban rendezik meg a Balatoni Pezsgő Szalont, ahol egy helyen egy időben több mint tíz borásszal találkozhat az, aki szereti a pezsgőket és a gyöngyöző borokat. “Szeretnénk megmutatni, hogy a balatoni borrégióban is kiváló buborékos italok készülnek, idén negyedik alkalommal hívtuk meg azokat a Balaton parti borászokat, akik pezsgőt vagy gyöngyöző bort készítenek.” nyilatkozott Bujdosó Ferenc borász, az esemény egyik főszervezője.

A balatoni szezonhosszabbító törekvések szerves részei azok a gasztronómiai rendezvények, amiket a tó körül szerveznek egész éven át. Március 23-án a Balatoni KÖR GasztroPiknik sorozata a GasztroFaluba, Köveskálra látogat, majd április 13-án megrendezésre kerül a II. Kishegyi Kortyok és Falatok elnevezésű gasztronómiai fesztivál a balatonlellei Kishegyen.